Als ik het zeg,
dan ben ik het ook echt


In de documentaire Als ik het zeg, dan ben ik het ook echt gaan moeders en hun homoseksuele zonen ‘aan de keukentafel’ in gesprek over de coming-out. De koppels blikken vol humor, liefde en relativering terug op een enerverende periode. De moeders praten openhartig over hun worsteling, dan wel opluchting nadat het hoge woord eruit was. De zonen bieden een boeiende inkijk in de ontdekking van de eigen homoseksualiteit, het toegroeien naar het vertelmoment en de ontwikkelingen daarna.


Kijk voor meer info op: www.alsikhetzeg.nlAlleen in die week hebben wij homo’s in huis


Sinds december 2012 zijn scholen voor basis- en voortgezet onderwijs verplicht voorlichting over seksuele diversiteit op te nemen in hun programma. Slechts een minderheid van de scholen geeft daaraan gehoor. De documentaire Alleen in die week hebben we homo’s in huis legt de worsteling bloot van drie scholen voor voortgezet onderwijs die zoeken naar manieren om aandacht voor seksuele diversiteit vorm en inhoud te geven. Leerlingen, docenten, schoolleiders en een betrokken zorgcoördinator vertellen tegen welke onzekerheden en dilemma’s zij aanlopen.
De film is in zijn geheel te zien via: alleenindieweek.nl
In samenwerking met School & Veiligheid zijn dilemmafilmpjes ontwikkeld: Dilemma’s in beeldKarel & de Bruun


De documentaire Karel & de Bruun gaat over de Bruna aan de nachtegaalstraat in Utrecht. Tot halverwege 2007 werd deze winkel met hart en ziel gerund door Karel. Vijf oud-medewerkers vertellen hoe ze bij toeval in de winkel aan de slag gingen en wat deze Bruna bijzonder maakte. Maar bovenal gaat de film over Karel: de ondernemer, de gastheer en de doorzetter.

klik HIER om de hele documentaire te bekijkenEiland


Mijn vader houdt van de stilte. Die stilte vindt hij op Ameland, als hij gaat vissen aan de Noordzee. De avond ervoor steekt hij pieren op het wad.Ik denk dat het willen winnen is


De documentaire Ik denk dat het willen winnen is volgt leerlingen en trainers bij de voorbereiding op de International Mathematical Olympiad van 2011. Hoe wordt het uiteindelijk IMO-team geselecteerd? Wat voor mensen trainen deze leerlingen eigenlijk? En waarom heeft een leerling zin om zoveel tijd en energie in een wedstrijd te steken? De camera volgt ze tijdens het eerste trainingsweekend, tijdens de Beneluxolympiade en tijdens de uiteindelijke bekendmaking van het team dat naar de IMO in Kazachstan ging (juli 2010). Tot diep in de nacht wordt tijdens een trainingsweekend op zeer hoog niveau wiskunde bedreven met zichtbaar plezier. Je ziet opperste concentratie bij de deelnemers tijdens een van de vele toetsen en blijdschap na de uitslag. Ook zie je trainers die er tijdens de Beneluxolympiade alles aan doen om een punt aftrek voor een leerling te voorkomen. Er worden hoogstaande discussies gevoerd over oplossingsstrategieën van leerlingen. Diezelfde trainers vallen vervolgens stil op de vraag wat nu eigenlijk wiskunde is.
Deze film kijken kan HIER.De Verborgen Man


In 2012 maakten de Nederlandse bioscopen de overstap naar digitale filmprojectie. Hiermee kwam een einde aan ruim honderd jaar analoge filmvertoning en de oorspronkelijke functie van de filmoperateur. Wie was de filmoperateur en wat bond hem aan dat kleine hokje met die levensgrote degelijke filmprojector? De documentaire De Verborgen Man volgt anderhalf jaar lang twee Utrechtse filmoperateurs die te maken krijgen met drastische veranderingen binnen hun beroep. Het resultaat is een intiem portret van twee operateurs voor wie deze verandering grote gevolgen heeft. De film ging in 2012 in première op het Nederlands Filmfestival.
De Verbogen Man is HIER in zijn geheel gratis te bekijken. Een dvd bestellen kan HIER